Úvod » Mrazem sušené ovoce » SKOŘICOVÉ JABLKO sušené mrazem
Jablka a skořice jdou k sobě! Proto jsme vymysleli recept k výrobě lyofilizovaných jablek ve skořici. Čerstvá jablka jsou lyofilizovaná spolu s domácím skořicovým sirupem. Vše je pak obaleno ve skořici. Neodolatelná pochoutka, která stojí za vyzkoušení.
• domácí skořicový sirup
• zachování téměř veškerých živin
• lyofilizováno v ČR
• z čerstvého ovoce
Mrazem sušené neboli lyofilizované ovoce vyniká svou křupavostí a mnohem výraznější chutí než v jeho původní podobě. Tento proces zachová veškeré živiny, které ovoce obsahuje. Naše mrazem sušené ovoce vstupuje do procesu lyofilizace 100% čerstvé, nikoli zmražené, tak jak to bývá zvykem. Výhodou lyofilizace čerstvého ovoce je ta, že zachová svůj vzhled (téměř k nerozpoznání od čerstvého ovoce), zvýrazní chuť a vůni.
Na 100 g lyofilizovaného jablka je použito cca 550 g čerstvých jablek. Vše je lyofilizováno zde v ČR, nikoli v masových sušírnách. Vše je dodáváno ve znovuuzavíratelném balení, tak aby se k ovoci nedostala nežádoucí vlhkost a zůstalo vše stále křupavé.
Mrazem sušené ovoce je skvělým doplňkem do kaší či ozdobou pro různé dezerty :)
Tak, aby lyofilizace mohla proběhnout, je potřeba aby se čerstvá surovina hluboko zamrazila při teplotách -25 až -50 stupňů. Po zamražení surovin se postupně teplota zmenšuje spolu s tlakem. Snižování tlaku je velmi důležité, jelikož je potom možné vodu vypařovat i při 0 stupních. Při takto stanovených podmíkách lze vodu ze suroviny vypařit aniž by došlo k poškození, zmenšení tvaru či ztrátě vitamínů. Díky odpaření vody jsou suroviny krásně křupavé a mají daleko výraznější chuť.
Lyo stav na | 100g |
---|---|
Energie: | 1496 kJ / 352 kcal |
Tuky: | 2,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,55 g |
Sacharidy: | 80,9 g |
- z toho cukry: | 80 g |
Bílkoviny: | 2,2 g |
Surovina: | Jablka se skořicí | ||
Hmotnost: | 42 g | ||
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček pro dlouhodobé skladování | ||
Skladování: | do 25 °C, chraňte před vlhkostí vzduchu pomocí zipp uzávěru a před přímým slunečním zářením | ||
Trvanlivost: | 5 - 8 měsíců |
Nejprodávanější
Křupavá zmrzlina a kyselé kroužky