Úvod » Mrazem sušené ovoce » JAHODY sušené mrazem
Naše mrazem sušené ovoce vstupuje do procesu lyofilizace 100% čerstvé, nikoli zmražené, tak jak to bývá zvykem. Výrazná chuť, křupavost a chutný vzhled. To vše mají naše lyofilizované jahody.
• vzhled jako čerstvé, ale pořádně křupavé
• zachování téměř veškerých živin
• lyofilizováno v ČR
• z čerstvého ovoce
Mrazem sušené neboli lyofilizované ovoce vyniká svou křupavostí a mnohem výraznější chutí než v jeho původní podobě. Tento proces zachová veškeré živiny, které ovoce obsahuje. Naše mrazem sušené ovoce vstupuje do procesu lyofilizace 100% čerstvé, nikoli zmražené, tak jak to bývá zvykem. Výhodou lyofilizace čerstvého ovoce je ta, že zachová svůj vzhled (téměř k nerozpoznání od čerstvého ovoce), zvýrazní chuť a vůni.
Na 100g lyofilizovaných jahod je použito cca 1kg čerstvých jahod. Vše je lyofilizováno zde v ČR, nikoli v masových sušírnách. Vše je dodáváno ve znovuuzavíratelném balení, tak aby se k ovoci nedostala nežádoucí vlhkost a zůstalo vše stále křupavé.
Mrazem sušené ovoce je skvělým doplňkem do kaší či ozdobou pro různé dezerty :)
Tak, aby lyofilizace mohla proběhnout, je potřeba aby se čerstvá surovina hluboko zamrazila při teplotách -25 až -50 stupňů. Po zamražení surovin se postupně teplota zmenšuje spolu s tlakem. Snižování tlaku je velmi důležité, jelikož je potom možné vodu vypařovat i při 0 stupních. Při takto stanovených podmíkách lze vodu ze suroviny vypařit aniž by došlo k poškození, zmenšení tvaru či ztrátě vitamínů. Díky odpaření vody jsou suroviny krásně křupavé a mají daleko výraznější chuť.
Lyo stav na | 100g |
---|---|
Energie: | 1580 kJ / 377 kcal |
Tuky: | 4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 67 g |
- z toho cukry: | 60 g |
Vláknina: | 20 g |
Bílkoviny: | 8 g |
Surovina: | jahoda | ||
Hmotnost: | 22 g | ||
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček pro dlouhodobé skladování | ||
Skladování: | do 25 °C, chraňte před vlhkostí vzduchu pomocí zipp uzávěru a před přímým slunečním zářením | ||
Trvanlivost: | 5 - 8 měsíců |
Bestsellery