Úvod » Mrazem sušená zmrzlina » ZMRZLINA Mrkvová sušené mrazem
Už jste někdy ochutnali křupavou zmrzlinu? Ano čtete správně! Jako první v ČR nabízíme lyofilizovanou křupavou zmrzlinou. Zmrzlina je usušená mrazem, to znamená, že neroztaje! Výrazná chuť, křupavost a chutný vzhled. To vše má naše lyofilizovaná zmrzlina.
• podle vlastní receptury
• s příchutí mrkvového dortu
• lyofilizováno v ČR
• zachování tvaru kopečku
Mrazem sušená neboli lyofilizovaná zmrzlina vyniká svou křupavostí a výraznější chutí než v její původní podobě. Zmrzlina má zachovalý tvar kopečku přičemž je zároveň jako sušenka. Zmrzlina po procesu lyofilizace přijde o těměř půlku své váhy díky vysušení vody. Vše je dodáváno ve znovuuzavíratelném balení, tak aby se ke zmrzlině nedostala nežádoucí vlhkost a zůstala stále křupavá.
Lyofilizovaný smetanový krém jahodový s kousky bílé čokolády.
Mrazem sušená zmrzlina je skvělou součástí občerstvení na oslavách, vhodné i jako zajímavý dárek! :)
Tak, aby lyofilizace mohla proběhnout, je potřeba aby se čerstvá surovina hluboko zamrazila při teplotách -25 až -50 stupňů. Po zamražení surovin se postupně teplota zmenšuje spolu s tlakem. Snižování tlaku je velmi důležité, jelikož je potom možné vodu vypařovat i při 0 stupních. Při takto stanovených podmíkách lze vodu ze suroviny vypařit aniž by došlo k poškození, zmenšení tvaru či ztrátě vitamínů. Díky odpaření vody jsou suroviny krásně křupavé a mají daleko výraznější chuť.
na 100 g v lyo stavu: | |
---|---|
Energie | 2550 kJ / 615 kcal |
Tuky | 45,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 28,2 g |
Sacharidy | 40,2 g |
z toho cukry | 38,7 g |
Bílkoviny | 9,9 g |
Sůl | 0,6 g |
Surovina: | Vlastní receptura | ||
Hmotnost: | 40 g | ||
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček pro dlouhodobé skladování | ||
Skladování: | do 25 °C, chraňte před vlhkostí vzduchu pomocí zipp uzávěru a před přímým slunečním zářením | ||
Trvanlivost: | 5 - 8 měsíců |
Nejprodávanější
Křupavý dortík se zmrzlinou