Úvod » Mrazem sušené sladkosti » MRKVÁČ sušené mrazem
Mrazem sušený neboli lyofilizovaný mrkvový dort vyniká svou křupavostí a výraznější chutí než v jejho původní podobě. Vše je dodáváno ve znovuuzavíratelném balení, tak aby se k surovině nedostala nežádoucí vlhkost a zůstala stále křupavá.
Tak, aby lyofilizace mohla proběhnout, je potřeba aby se čerstvá surovina hluboko zamrazila při teplotách -25 až -50 stupňů. Po zamražení surovin se postupně teplota zmenšuje spolu s tlakem. Snižování tlaku je velmi důležité, jelikož je potom možné vodu vypařovat i při 0 stupních. Při takto stanovených podmíkách lze vodu ze suroviny vypařit aniž by došlo k poškození, zmenšení tvaru či ztrátě vitamínů. Díky odpaření vody jsou suroviny krásně křupavé a mají daleko výraznější chuť.
zahuštěné slazené mléko plnotučné (pasterované mléko, cukr), smetana, čerstvý sýr (mléko, smetana, sůl, mléčné kultury), mrkev (10%), směs koření. Může obsahovat stopy sóji a arašídů.
na 100 g: | |
---|---|
Energie | 2912 kJ / 697 kcal |
Tuky | 44,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 27,8 g |
Sacharidy | 61 g |
z toho cukry | 60 g |
Bílkoviny | 13,5 g |
Sůl | 0,8 g |
Surovina: | Vlastní receptura | ||
Hmotnost: | 60 g | ||
Balení: | znovuuzavíratelný ZIP sáček pro dlouhodobé skladování | ||
Skladování: | do 25 °C, chraňte před vlhkostí vzduchu pomocí zipp uzávěru a před přímým slunečním zářením | ||
Trvanlivost: | 5 - 8 měsíců |
Nejprodávanější
Křupavá zmrzlina a kyselé kroužky